OnePlus Buds Pro 2 review: Draadloze ANC-koptelefoon met geweldige bas en lange batterijduur

De OnePlus Buds Pro 2 is de nieuwste toevoeging aan het assortiment draadloze hoofdtelefoons van OnePlus. Deze premium ANC-koptelefoon biedt een geweldige geluidservaring, adaptieve ruisonderdrukking en een indrukwekkende batterijduur.

Ontwerp en comfort

De OnePlus Buds Pro 2 heeft een slank en modern ontwerp met een matte afwerking en aanraakgevoelige bedieningselementen. Het is verkrijgbaar in twee kleuren: Obsidian Black en Arbor Green. De oordopjes hebben een ergonomisch ontwerp dat comfortabel in het oor past en een goede geluidsisolatie biedt. Ze worden geleverd met drie verschillende maten antibacteriële oordopjes, zodat je de juiste pasvorm kunt vinden.

De oplaadcase van de OnePlus Buds Pro 2 is compact en stevig gebouwd. Het heeft een IPX4-certificering, wat betekent dat het bestand is tegen spatwater en zweet. De case ondersteunt draadloos opladen en heeft een USB Type-C-poort voor bedraad opladen. Het biedt ook een handige LED-indicator om de batterijstatus weer te geven.

Geluidskwaliteit

Een van de hoogtepunten van de OnePlus Buds Pro 2 is de geluidskwaliteit. De hoofdtelefoon maakt gebruik van dubbele drivers, namelijk 11 mm dynamische drivers en 6 mm vlakke membraandrivers, om een rijk en gebalanceerd geluid te leveren. De geluidservaring wordt versterkt door het BassWave-algoritme van OnePlus, waardoor de basniveaus consistent en nauwkeurig zijn. Het geluid is levendig, helder en heeft een goede scheiding tussen de instrumenten.

De Buds Pro 2 ondersteunt verschillende audio codecs, waaronder AAC, SBC, LC3 en LHDC. Dit zorgt voor een hoogwaardige geluidsweergave, ongeacht het apparaat dat je gebruikt. De hoofdtelefoon biedt ook vijf verschillende geluidsprofielen, zodat je de audio-instellingen kunt aanpassen aan je persoonlijke voorkeur.

Actieve ruisonderdrukking (ANC)

De OnePlus Buds Pro 2 is uitgerust met adaptieve actieve ruisonderdrukking (ANC) die effectief omgevingsgeluiden reduceert. Met drie niveaus van ruisonderdrukking kun je kiezen tussen milde, gemiddelde en maximale ANC-instellingen, afhankelijk van je omgeving. De ANC-prestaties van de Buds Pro 2 zijn indrukwekkend, waarbij storende geluiden effectief worden verminderd, zoals achtergrondgeluiden in een drukke kantooromgeving of het geluid van voorbijrijdende auto’s op straat.

Batterijduur

Een ander sterk punt van de OnePlus Buds Pro 2 is de lange batterijduur. De oordopjes zelf hebben een batterijcapaciteit van 60 mAh, wat resulteert in een speeltijd van ongeveer 8,5 uur bij gemiddeld volume. Met de oplaadcase kun je de batterijduur verlengen tot wel 39 uur. Het oplaadetui kan de oordopjes meerdere keren volledig opladen voordat het zelf moet worden opgeladen. Draadloos opladen is ook mogelijk, wat handig is voor gebruikers die een draadloze oplaadmat hebben.

Connectiviteit en bediening

De OnePlus Buds Pro 2 maakt gebruik van Bluetooth 5.3 voor een snelle en stabiele draadloze verbinding. Het ondersteunt ook Google Fast Pair, waardoor het eenvoudig kan worden gekoppeld met compatibele Android-apparaten. De bedieningselementen zijn aanraakgevoelig en bieden verschillende opties, zoals het afspelen/pauzeren van muziek, het beantwoorden/beëindigen van oproepen en het aanpassen van het volume. De bedieningselementen zijn intuïtief en responsief.

De OnePlus Buds Pro 2 is een uitstekende draadloze ANC-koptelefoon met geweldige geluidskwaliteit, adaptieve ruisonderdrukking en een lange batterijduur. Het biedt een comfortabele pasvorm, een stijlvol ontwerp en handige functies zoals draadloos opladen. Hoewel het ANC niet het meest geavanceerd is in vergelijking met sommige andere premium ANC-hoofdtelefoons, presteert het nog steeds goed in het verminderen van omgevingsgeluiden. Als je op zoek bent naar een koptelefoon met een goede bas en uitstekende batterijduur, is de OnePlus Buds Pro 2 zeker het overwegen waard.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *